10 KİŞİLİK ÇETEDEN 3'Ü TUTUKLANDI 7'Sİ SERBEST

TAKİP ET

Muğla merkezli 4 ilde gerçekleştirilen bir operasyonla, Hazine'ye ait arazilerin sahte evraklarla satılarak 30 kişiyi yaklaşık 60 milyon lira dolandırdığı belirlenen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyon sonucunda, 3 şüpheli tutuklandı, 7'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hazine'ye ait arazilerin sahte evraklarla satıldığı bilgisine ulaşarak harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin ardından, 22 Mart tarihinde Muğla, Ankara, İstanbul ve Antalya'da şüphelilerin ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 11 cep telefonu, 3 bilgisayar, çok sayıda boş ve dolu senet, tapu fotokopisi, devir sözleşmesi ile vekaletname gibi delillere el konuldu. Toplamda 10 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sonucunda, şüphelilerin sahte evraklarla Hazine'ye ait arazileri satıp 30 kişiyi 60 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.

Muğla Jandarma Operasyon Sahte Hazine arazisi