29 YAŞINDA EMEKLİ OLDU, PEKİ NASIL ?

TAKİP ET

Daniel George, finans ve teknoloji sektörlerinde çalışarak ve agresif yatırımlar yaparak 29 yaşında emekli olmayı başardı. Erken emeklilik için izlediği stratejileri 5 maddede açıkladı:

 

    Eğitim Borcundan Kaçınmak: Hindistan'da devlet üniversitesinde maliyeti düşük bir lisans eğitimi aldıktan sonra, ABD'deki doktora programına burslu olarak kabul edildi. Doktora öğrencisi olarak ücretsiz bir yüksek lisans derecesi aldı ve eğitim maliyeti konusunda borçlanmadı.

    Genç Yaşta Hisse Senetlerine Yatırım Yapmak: Yüksek gelir elde ettiği dönemde, hisse senetlerine agresif bir şekilde yatırım yapmaya başladı. Google gibi şirketlerde çalışırken elde ettiği gelirin yüzde 10'unu harcayıp geri kalanını hisse senetlerine yatırdı. Böylece, zaman içinde bileşik büyümeyle birikimlerini artırdı.

    Pahalı Şehirlere Kısa Süreli Taşınmak: Kariyerinin başlarında yüksek gelir elde etmek için pahalı şehirlere taşındı. Yüksek gelirle birlikte düşük yaşam maliyeti, birikimlerini hızla artırmasına yardımcı oldu. Sonunda, daha düşük maliyetli bir yere taşınarak birikimlerinin değerini artırdı.

    Ücret Pazarlığı Yapmayı Öğrenmek: İş teklifleri alırken ve iş değiştirmek istediğinde ücret pazarlığı yapmayı öğrendi. Diğer tekliflerden faydalanarak ve müzakere stratejilerini kullanarak maaşını artırdı.

    Benzer Hedefleri Olan Bir Ortak Bulmak: Eşiyle benzer gelir seviyesine ve yatırım hedeflerine sahip oldukları için, birlikte harcama ve yatırım konularında uyum içinde hareket ettiler. Benzer yaşam tarzları ve değerler paylaştıkları için, birlikte minimalist bir yaşam tarzı benimsediler ve birikimlerini artırarak erken emekliliğe ulaştılar.

George'un erken emeklilik hikayesi, eğitim, yatırım, harcama alışkanlıkları ve doğru ortak seçimi gibi faktörlerin bir araya gelmesiyle mümkün oldu. Bu stratejileri izleyenler, benzer bir başarıya ulaşabilirler.

Daniel George finans ve teknoloji sektörleri emekli