3 MİLYON DOLAR BAŞKANLIKTAN TATLI GELDİ

TAKİP ET

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekmesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Zan'a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine dair ses kayıtları ortaya çıktı.

Sözcü TV tarafından yayınlanan ses kaydında, Zan olduğu iddia edilen kişiye AKP Hatay İl Binası'ndan arandığı ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar teklif edildiği belirtiliyor. Ancak Zan, bu teklifi 5 milyon dolara çıkarmak için pazarlık yürütüyor.

Konuşmada, Zan'ın TRT'de spor yorumculuğu ve Hatayspor'un sportif direktörlüğü gibi görevlerde bulunmak istediği de ifade ediliyor. Ayrıca, Zan'ın garanti alması gerektiği konusunda AKP'li isimlerle görüşmesi gerektiği aktarılıyor.

Ses kaydının yayınlanmasının ardından Zan, kaydın montaj olduğunu iddia ederek TİP Genel Merkezi'ne suç duyurusunda bulunma teklifinde bulunduğunu ancak bu konuda destek alamadığını söyledi. Zan, kaydın itibar suikastı olduğunu belirterek herhangi bir yayın yasağı yoluna gitmeyeceğini ve asla geri adım atmayacağını ifade etti.

Daha önce TİP tarafından yapılan açıklamada, Zan'ın çıkar ilişkilerine girdiği iddia edilmiş ve adaylığının geri çekildiği duyurulmuştu. Ancak Zan, adaylıktan çekilmeyeceğini ve iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu savunmuştu. Ayrıca, Zan'ın dün savcılığa yapmış olduğu suç duyurusunda kendisine 5 milyon TL para talep edildiğini ve tehdit edildiğini belirtmişti.

Türkiye İşçi Partisi in (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan