31 MART BAĞIRA BAĞIRA GELDİ

TAKİP ET

Yandaş Türkiye Gazetesi'nde yayımlanan bir köşe yazısına göre, AKP'li yetkililerin seçim yenilgisini 2 hafta öncesinden gördükleri iddia ediliyor.

Yandaş Gazeteden Kulis: "31 Mart Bağıra Bağıra Geldi"

Yücel Kayaoğlu'nun "31 Mart Bağıra Bağıra Gelmiş!" başlıklı yazısına göre, seçimdeki olası yenilgiyi fark eden parti yetkilileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uyararak ekonomik önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Ancak, Erdoğan'ın emeklilerle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yaptığı özel görüşmede olumsuz bir cevap aldığı ileri sürüldü.

Yazıya göre, bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri, kötü gidişe dur demek adına ekonomik adımlar atılması gerektiğini belirterek Cumhurbaşkanı'na ulaştı. Erdoğan'ın Mehmet Şimşek'e, "Mehmet Bey, emeklilerle ilgili bir şey yapabiliyor muyuz?" şeklinde bir soru yönelttiği, ancak Şimşek'in "İmkânı yok" şeklinde yanıt verdiği öne sürüldü.

Kayaoğlu'nun yazısında, "Bu nedenle son haftaya girilirken, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra 11-12 ilin daha kaybedileceği net bir şekilde görülmüş oldu" ifadesine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart 2024 Yerel Seçimler