6 AYDA 33 BİNDEN FAZLA İNSAN CANINA KIYDILAR

TAKİP ET

Filistin'de yaşanan trajik olaylar, dünya genelinde endişe ve tepkilere neden olmaya devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırılar sonucu sivil kayıplarının artması, uluslararası toplumu harekete geçiriyor.

İsrail'in Saldırılarına Karşı Küresel Endişe: 6 Ayda 33 Binden Fazla Ölü

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları sonucunda 33 bin 175 sivil hayatını kaybetti, 75 bin 886 sivil ise yaralandı. Son 24 saat içerisinde ise 38 sivilin hayatını kaybettiği, 71 sivilin ise yaralandığı açıklandı.

Bu trajik tablo, dünya genelinde tepkilerin yükselmesine sebep olurken, İngiltere'de de önemli bir ses yükseldi. Ana muhalefetteki İşçi Partisi üyesi ve Gölge Dışişleri Bakanı David Lammy, İsrail'e silah satışı konusunda hükümetin aldığı hukuki tavsiyeleri açıklama çağrısında bulundu. Lammy, uluslararası hukukun ihlal edildiği endişesi taşıdığını belirterek, İngiltere'nin bu tür eylemlerde suç ortağı olabileceğine dikkat çekti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen, bölgedeki insanlık dramı devam ediyor. Lammy'nin ifadeleri, İsrail'in eylemlerinin sadece Müslümanları değil, tüm insanlığı etkilediğini ve uluslararası hukukun önemine vurgu yaparak, bu tür saldırıların son bulması için uluslararası toplumun bir araya gelmesi gerektiğini dile getiriyor.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bu saldırılara destek veren ülkelerin tavırları, küresel barış ve güvenliği tehdit eden bir sorun olarak değerlendirilirken, uluslararası toplumun bu konuda daha etkili adımlar atması gerekliliği bir kez daha gündeme taşınıyor.

İsrail Filistin Katliam Soykırım