60 YAŞ ÜSTÜ DOKTORLARA YENİ İMKANLAR

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile muayenehanesi bulunan doktorlara yeni olanaklar sunuluyor. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile, bu doktorlar vakıf üniversitelerinde de hastalarını tedavi edebilecekler.

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikle, muayenehanesi olan doktorlar, hasta tarafından karşılanacak hizmet bedeliyle ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan talep edilmemek kaydıyla vakıf üniversite hastanelerinde tedavi sunabilecekler. Bunun için yıllık sözleşme yapılacak ve ilgili üniversitenin kapasitesi dikkate alınacak.

Doktorlarla birlikte, yeni düzenleme ile 60 yaşını dolduran veya en az %60 engelli olan tabipler de kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler. Ancak bu düzenleme kapsamında görev alan doktorlar, diğer yönetmelik maddeleri gereğince kadrolu veya kadro dışı geçici çalışamayacaklar.

Yönetmelik değişikliğiyle getirilen bu yeni düzenlemeler bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Bu adımların, sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve doktorların daha etkin bir şekilde çalışmalarına olanak tanıması bekleniyor.

Doktor Sağlık Bakanlığı