90'LARIN ÇİLLER'İNİ EKRANLARDAN UZAK TUTUN

TAKİP ET

Ali Babacan'dan Tansu Çiller'e Tepki: '90'ların Siyasetçilerini Ekranlardan Uzak Tutun'"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Antalya'daki adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, eski başbakan Tansu Çiller'in AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a destek vermesine tepki gösterdi. İsmi faili meçhullerle anılan Çiller'in siyaset sahnesinde olmasına karşı çıkan Babacan, 90'ların karanlık siyasetçilerini ekranlardan uzak tutulması çağrısında bulundu.

Ali Babacan, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Biz o siyasetçileri çok gördük. Bir yararlarını görmedik. Kiminin bu memlekete en küçük bir faydası olmadı. Kimi de büyük zararlar verdi, çekti gitti. Bu ülke maalesef onları çok gördü. En çok da zararlarını gördü. 90’ların karanlık siyasetçilerini artık ekranlardan uzak tutun, çocuklardan uzak tutun diyorum.”

Tansu Çiller ve benzeri siyasetçilerin ülkeye hiçbir faydası olmadığını vurgulayan Babacan, "90’ların karanlıklarının siyasetçilerini artık ekranlardan uzak tutun, çocuklardan uzak tutun. Hele o bağırıp, çağıran, her gün televizyonlarda şiddet pompalayan, nefret pompalayan... Onlar ekranlara çıktığı zaman RTÜK’ün bir karar alıp ekrana +18 işaretini koyması lazım. İnsan hicap duyuyor. Biz gördük, çocuklar görmesin, şahit olmasın diyorum."

Babacan'ın bu sözleri, Tansu Çiller'in AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a destek vermesine karşı eleştiri içeriyor. Ali Babacan, eski siyasetçilere ve 90'ların karanlık dönemlerine atıfla, ekranlardan uzak durmaları çağrısı yapıyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan eski başbakan Tansu Çiller