ABD İLE İNGİLTERE SALDIRIDAN HABERDARDI

TAKİP ET

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ABD ve İngiltere'nin, Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonundaki silahlı saldırıyı önceden bildiğini iddia etti.

Vucic, Moskova'daki olayın hesaplanamaz sonuçlarının olabileceğini de ifade etti.

Vucic, yerel bir televizyon programında Moskova'daki terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve Rus halkına başsağlığı dileyen Vucic, "ABD'nin Moskova Büyükelçiliği 7 Mart'ta vatandaşlarına alışveriş merkezlerine gitmemeleri çağrısında bulunduğunda, İngilizler ve diğerleri de aynısını yaptı. Bu, onların özel servislerinin bazı konuşmaları dinlediği, bilgi aldığı ve bunun olacağını bildikleri anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı, Moskova'daki olayın hesaplanamaz sonuçları olabileceğini belirterek Sırbistan Milli Güvenlik Kurulu'nun bugün toplanması çağrısında bulundu. Kurulun toplantısında Moskova'daki saldırının da ele alınacağını vurguladı.

Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında, ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.