ABD : SALDIRI ÖNCESİ RUSYA'YI UYARDIK

TAKİP ET

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, düzenlediği bir basın toplantısında, Rusya'nın 22 Mart'taki terör saldırısıyla ilgili olarak ABD'nin uyarıda bulunduğunu açıkladı.

ABD, Saldırı Öncesi Rusya'yı Uyardı

Moskova'da gerçekleşen saldırıda 143 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Kirby, Rusya'nın Ukraynalı milliyetçilerle bağlantılı olduğuna dair iddialarını "saçmalık ve propaganda" olarak nitelendirerek, saldırının yalnızca IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

ABD'nin Rusya'yı saldırı öncesinde uyardığını vurgulayan Kirby, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı olarak uyarı gönderdiklerini ifade etti. Ayrıca Kirby, ABD'nin eylül ayından bu yana Rusya'ya çeşitli tehditler hakkında birçok uyarı ilettiğini söyledi.

22 Mart'ta Krasnogorsk'ta gerçekleşen saldırıda, "Picnic" adlı rock grubunun konser verdiği binaya saldıran 4 kişinin otomatik silahlarla ateş açtığı ve yanıcı madde kullanarak binayı ateşe verdiği belirtilmişti. Saldırı sonucunda çıkan yangında binanın çatısı çökmüş ve 143 kişi hayatını kaybetmişti.

Rusya Soruşturma Komitesi, saldırıyı düzenleyenler arasında Ukraynalı milliyetçilerin olduğunu iddia etmişti. Ancak Kirby, ABD'nin Rusya'yı bu konuda uyardığını ve terör saldırılarında masum hayatların kaybedilmesini önlemeye çalıştığını vurguladı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby Rusya Uyarı