AK PARTİ'DE AMPUL KISA DEVRE YAPIYOR

TAKİP ET

Türkiye, bugün yerel seçimler için sandık başına gitti ve ilk sonuçlar gelmeye başladı. İktidar partisi AKP'nin pek çok kentte önemli derecede oy kaybı yaşadığı görülüyor.

Türkiye Sandık Başına Gitti: Yayın Yasağı Kalktı, İşte İlk Sonuçlar!

Özellikle İstanbul ve Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) açık ara farkla önde gözüküyor. İzmir'de de CHP'nin üstünlüğü sürüyor. Bursa ve Balıkesir'de de CHP'li adaylar, AKP adaylarını geride bırakmış durumda. Adana ve Mersin'de ise sürpriz bir sonuç görülmüyor.

Güneydoğuda ise Demokrat Parti (DEM) genel olarak önde götürüyor. Sol Parti ise kesin olmayan sonuçlara göre Dersim'in Hozat ilçesinde ve Aksaray'ın Saratlı beldesinde önemli bir başarı elde etti.

Seçimlerde yayın yasağının kaldırılmasının ardından ilk sonuçlar gelmeye başladı. İstanbul ve Ankara'da CHP'nin önde olması, seçim atmosferini belirgin şekilde etkiliyor. Yurt genelinde oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi ve sayıma geçildi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yayın yasağının kaldırıldığını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sonuçların gelmeye başlamasıyla ilk açıklamasını yaptı. İmamoğlu, elde ettikleri verilere dayanarak vatandaşların teveccühünü ve inancını gördüklerini belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Ak Parti Seçim Sonuçları Seçim sonuçları Sol parti CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu