AK PARTİ ŞİMDİDE NAMLUYA BAKANLARI SÜRDÜ

TAKİP ET

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un performansının düşük olması, iktidarı endişelendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP adayı Ekrem İmamoğlu karşısında denge oluşturmak için kendisini göstermeye çalışırken, devletin tüm olanakları AKP adayı için seferber edildi. Bu çerçevede, Bakanlar da sahaya sürülerek AKP adayları için oy istedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Silivri'de Cumhur İttifakı'nın adaylarına oy toplamak için esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ancak Yerlikaya'nın bu şekilde çalışması, 2019'daki tekrarlanan İstanbul seçimini hatırlatan tartışmalara neden oldu. Özellikle 2019'daki seçimlerde devletin gücünün sahneye çıkmasıyla İstanbul'da yaşananlar halkı manipüle etmiş ve seçimlerin tekrarlanmasına neden olmuştu.

Seçimlere yaklaşık 9 gün kala iktidarın neler yapacağı belirsiz olsa da, muhalefetin özellikle İstanbul'da aktif olacağı gözlemleniyor. Yerlikaya'nın esnaf ziyareti, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamaları ve diğer bakanların da AKP adayını övdüğü saha çalışmaları, seçim atmosferini şekillendiriyor.

Ancak, yaşananların seçmende nasıl bir etki yaratacağı ve sonuçların ne yönde olacağı sandıkta belli olacak. Sonuçta, halkın vereceği karar belirleyici olacak. İktidarın bir kısmı devlet olanakları ile dolarken, diğer kısımda ekonomik sıkıntılar, toplumsal sorunlar ve hak gaspları gibi konular seçmenin tercihini etkileyecek faktörler arasında yer alıyor.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Silivri Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum