ALMANLAR AĞLIYOR, TÜRKLER NÖBETTE

TAKİP ET

Almanya'nın Solingen kentinde meydana gelen trajik olay, ülkede büyük bir üzüntü ve endişeye yol açtı.

Pazar günü saat 02.30 sularında Türklerin çoğunlukta yaşadığı bir binada gerçekleşen kundaklama sonucunda 4 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, 20 Türk vatandaşı ise yaralandı. Olayın yaşandığı evin önünde Türk toplumu, anma nöbeti tutmaya başladı.

Solingen ve Çevresi Türk Halk Derneği öncülüğünde 200'den fazla kişi, gece-gündüz evin önünde nöbet tutarak hayatını kaybedenleri anarken, Almanlar da olay yerine gelerek gözyaşlarına boğuldu. Yangında hayatını kaybedenler arasında 8 aileden sadece bir kişinin Türk olmadığı belirtildi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği de bu bilgiyi doğruladı.

Henüz kimliği belirlenemeyen bir veya birkaç kişinin ahşap merdivenlere yanıcı madde dökerek yangını çıkardığı düşünülürken, savcılık olayın ırkçı bir motif taşımadığını ancak kasıtlı olarak adam öldürme suçunun işlendiğini savunuyor. Türk dernekleri ise daha önce de evin yakılmak istendiğini ve en azından yabancı karşıtı kişilerin bu eylemi gerçekleştirdiğini iddia ediyor.

Yangında hayatını kaybedenler arasında Bulgaristan vatandaşı olan ve Türk kökenli İsmail Z. (29), eşi Kıymez Z. (28) ile 3 yaşındaki Gizem ve 5 aylık Elis'in acısı büyük. Yaralılar arasında ise 20 Türk vatandaşı bulunuyor, üçü yoğun bakımda tutuluyor ve hayati tehlikeleri devam ediyor. Bu trajik olay, Almanya'da Türk toplumu arasında derin bir üzüntü ve endişe yaratmış durumda.

2. Solingen faciası Almanya Türkler Ölüm