ALTIN REKOR KIRMAYA DOYMUYOR

TAKİP ET

ABD'de bu hafta açıklanan verilerin, Fed'in faiz indirimlerine yılın ilk yarısında başlayabileceği beklentilerini güçlendirmesiyle gram altın fiyatları rekor kırarak 2 bin 100 TL'yi aştı.

Altın Fiyatları Rekor Kırdı: Gram Altın 2.100 TL'yi Aştı

Gram altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl haziran ayında faiz indirimlerine başlayabileceği beklentileriyle birlikte rekor tazeledi. Ons altın fiyatı, bir önceki güne göre yüzde 1,9 artışla 2 bin 92 dolara ulaşarak son iki ayın zirvesine çıktı. Gram altın ise 2 bin 105 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de açıklanan verilerin, Fed'in faiz indirimine gitme olasılığını güçlendirmesi ve enflasyon endişelerini hafifletmesiyle birlikte pay piyasaları ve altın fiyatlarında pozitif bir seyir izlendi. Fed'in enflasyonla mücadelede faiz indirimine gidebileceği beklentileri, altın gibi güvenli limanlara olan talebi artırdı.

ABD'de perşembe günü açıklanan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksinin, beklentilere uygun bir şekilde ocakta aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 2,8 artmasıyla enflasyon endişeleri bir miktar hafifledi. Ancak, imalat sektöründeki daralmanın devam ettiğini gösteren veriler ve tüketici güven endeksindeki düşüş, Fed'in faiz indirimine gitme olasılığını artırdı.

Ayrıca, ABD'de inşaat harcamalarının ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,2 azalması, ekonomik belirsizliklere dair endişeleri artırarak altın talebini destekledi.

Altın fiyatlarındaki bu yükselişte, yatırımcıların güvenli liman arayışı ve enflasyon endişeleri etkili oldu. ABD'deki ekonomik veriler ve Fed'in politika yönlendirmesi altın piyasasındaki gelişmeleri belirleyen önemli faktörler arasında yer aldı.

Altın Fiyatları Rekor Fed ABD Ons altın fiyatı