AN'I ANIYA DÖNDÜRMEK İÇİN İMZAMI ATIYORUM

TAKİP ET

İlker Uzunalan, sahne fotoğrafçılığıyla başlayıp moda fotoğrafçılığı alanında adını duyurarak ödüllü bir isim haline geldi.

Haldun Dormen’den Coşkun Sabah’a, Müjdat Gezen’den Elçin Sangu’ya kadar geniş bir yelpazede değerli isimlerle çalışmalar gerçekleştirirken, birçok sanatçının klip çalışmalarına da yönetmen olarak imza attı.

Fotoğraf makinesini kendi gözlüğü gibi gördüğünü dile getiren Uzunalan, normal hayatta detaylara pek dikkat etmediğini ancak fotoğraf makinesi eline geçtiğinde her şeyi farklı bir bakış açısıyla görmeye başladığını ifade etti. Fotoğraf çekerken çevresindeki detaylara daha fazla odaklandığını ve her şeyi daha dikkatli görmeye başladığını belirtti. Ona göre, hayatın akışında bazen gözlerinizi kapatmanız bile gerekmez çünkü görmek için gerçekten istekli olduğunuzda her şeyi görebilirsiniz.

"Değil mi ki bir gün her şey fotoğraflarda kalacak" sözü, Uzunalan için fotoğraf sanatının önemini vurguluyor. Ancak onun için gerçek mutluluğun fotoğraflarının makineyle değil, gözlerle çekildiğini ve zihnimizde canlandırdığımız anların asıl önemli olduğunu belirtiyor. Fotoğrafın sadece anı dondurduğunu ve gerçek mutluluğun anılarımızda yaşadığını ifade ediyor.

İlker Uzunalan moda fotoğrafçılığı