ANTIP İŞÇİLERİ ZOR DURUMDA

TAKİP ET

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin işletmelerinden sorumlu Antıp A.Ş.'den işten çıkarılan işçiler, tazminat haklarını almak için mücadele veriyor. Ancak, işçilerin 4 ay geçmesine rağmen tazminatlarına dair herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Tazminatın Sözü Var, Kendisi Yok: Antıp İşçileri Mağdur Durumda

31 Aralık 2023'ten bu yana işsiz kalan 72 işçi, hem tazminatlarını hem de yeniden işe alınma haklarını talep ediyor. Ancak, yapılan sözleşmelere rağmen bu haklarını alamadıklarını ifade ediyorlar.

İşten çıkarılan işçilerden Ümit Bolatbaş, Ankara Üniversitesi'ne ait işletmelerin ihalelerinin yapılarak iş garantisi olmaksızın işsiz bırakıldıklarını belirtiyor. Bolatbaş'a göre, verilen sözlerin havada kaldığına dikkat çekiyor. Üniversite ve vakıf arasındaki tazminat konusu ise belirsizliğini koruyor.

Bolatbaş, Üniversite rektörünün verdiği sözlerin ardından tazminatlarının üniversite veya Antıp tarafından kabul edilmediğini dile getiriyor. İşçilerin çoğu geçici işlerde çalışırken, mağduriyetlerinin çözülmesi gerekenlerin üniversite ve vakıf olduğunu vurguluyor.

Geçici işlerde çalışan Bolatbaş, iş sözlerinin de gerçekleşmediğini ve şu an günübirlik işlerde çalıştığını ifade ediyor. İşçilerin mahkeme süreci başlatma niyetinde olduklarını ve tazminatlarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtiyor.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastaneleri Antıp işçileri Tazminat