ARABESK PUL BİBER GİBİ

TAKİP ET

Eylül Aşkın'ın Türkiye Haber Portalında hazırlayıp sunduğu programın ünlü konuğu şarkıcı ve yazar Ege oldu. Çekimleri Galata'da Art Symrna Restaurant'da gerçekleşen programda şarkıcı Ege içini döktü.

 

Ünlü sanatçı Ege, çocukluğundan başlayarak sohbetinde müziğe başlamadan önceki hedeflerinden, besteci kimliğine, Akdeniz müziği üzerine düşüncelerinden, yazarlık serüvenine ve müzik sektöründeki değişikliklere kadar birçok konuyu detaylıca ele aldı.

Müzik sektörü üzerine konuşurken Ege, şu ifadeleri kullandı: "Artık müzik endüstrisi her yönüyle değişti. Ancak değişmeyen bir şey var: dinleyici formu. Ben, Türkiye'deki müziği arabeskle acı biber arasında bir benzetmeyle açıklamak istiyorum. Arabesk müziğin etkisi Türkiye'de hâlâ var gibi görünüyor. İnsanlar, müziğin değiştiğini ve iyileştiğini düşünüyorlar, ama aslında müzik hâlâ arabesk, pul biber gibi. Biz sadece altındaki yemeği değiştiriyoruz. Rap, rock, pop, sanat müziği, fantezi... Hepsi arabeskin üstüne koyulan farklı soslar gibi. Yani, dünyada ne trend çıkarsa çıksın, Türkiye'de asıl hikaye hâlâ arabeskle alakalı. Bu, adeta kanserli hücre gibi; girdiği yere yapışıyor, büyüyor ve her yeri kaplıyor. Türkiye'deki en büyük müzikal problemimiz bu ve ne yazık ki çözüm bulamıyoruz."

Sohbetin devamında sevilen şarkıcı Ege, başarılı sunucu Eylül Aşkın'a şu açıklamayı yaptı: "Bugüne kadar bir 'best of' albüm planım yoktu. Ama her halükarda, elimizde sevilen dokuz veya on tane şarkı var. Bu şarkıları çıkarıp, 2025'in 17 Ağustos veya 15 Ağustos'unda bir plak olarak yayınlamayı düşünüyorum. Çünkü o zaman tam otuz yıl olacak."

Eylül Aşkın Şarkıcı Ege Yazar Ege