ASKERİ BİLGİLER SIZDIRILDI ORTALIK KARIŞTI

TAKİP ET

Bu olay, Almanya'da Federal Savcılığın, Alman hava kuvvetleri subayları arasında Ukrayna'ya destek konusunda yaptıkları görüşmelerin ses kaydının Rusya'da yayımlanmasıyla ilgili bir soruşturma başlattığını bildiriyor.

Federal Başsavcı Jens Rommel'in "gizli servis ajanı faaliyeti" şüphesiyle soruşturma başlattığı belirtiliyor.

Soruşturmanın kimliği belirsiz kişiler hakkında yürütüldüğü ancak Alman subayların dinlenmesinin arkasında Rus istihbarat servislerinin bulunduğuna kesin gözüyle bakıldığı ifade ediliyor.

Bu ses kaydı, Rusya merkezli Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan tarafından yayımlanmıştı.

Kayıtta, Alman Hava Kuvvetleri mensuplarının, siyasi bir karar alınması durumunda Taurus füzelerinin Ukrayna'ya nasıl gönderilebileceğini, bunların Almanya'nın istihbarat ve teknik desteği olmadan kullanılıp kullanılamayacağını tartıştıkları duyuluyordu.

Ayrıca, kayıtta Taurus füzelerinin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği Kırım Köprüsü'nü teknik olarak imha edip edemeyeceği konusunun da tartışıldığı belirtiliyor.

Bu olay, Almanya'da ve uluslararası alanda büyük yankı uyandırmış ve ülkede ciddi bir tartışma başlatmıştı.

Federal Başsavcı Jens Rommel Almanya askeri gizli bilgiler Askeri gizli bilgiler Soruşturma Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan