AVUKAT TURGAY BAŞKAN OLMASINA SEVİNDİ

TAKİP ET

Amasya'da CHP'nin 47 yıl aradan sonra belediye başkanlığını kazanan avukat Turgay Sevindi, mazbatasını alarak görevine resmen başladı.

Sevindi, eşi Selin Sevindi ve partililerle birlikte Amasya Adliyesi'ne giderek mazbatasını aldı. Ardından Amasya Belediyesi'nde düzenlenen devir teslim töreniyle MHP'li eski Belediye Başkanı Bayram Çelik'ten görevi devraldı.

Devir teslim töreninde Sevindi, Çelik'e hizmetleri için teşekkür ederek, onun belediyeye katkılarının büyük olduğunu vurguladı. Sevindi, Amasya Belediyesi'nde her zaman Çelik'in önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Sevindi, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: "47 yıllık özlemimize son verdik. Yeniden halk iradesi tecelli etti. 47 yıl sonra yeniden Amasya'da Cumhuriyet Halk Partisi yerelde iktidar oldu. Ancak bundan sonra işimiz daha zor, biz bu kentin 110 bin nüfuslu belediye başkanı olacağımızı her zaman söyledik. Bütün kentin belediye başkanı olarak bu kente hizmet edeceğiz, gayret göstereceğiz. Bunu gerçekleştireceğime tekrar huzurunuzda söz veriyorum. Kazanan Amasya'dır ve bu seçimin kaybedeni asla ve asla yoktur. Bu bilinçle 5 yıl boyunca sizlere hizmet edeceğiz. Çok gayret gösterdiğiniz, çok emek verdiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkesi gülümseten bir belediye anlayışıyla, herkesi kucaklayacağız. Birlikte çalıştık, birlikte kazandık ve şimdi hep birlikte yöneteceğiz. Bundan sonraki amacımız; 5 yıl iyi hizmetler edip, sonraki 5 yıl için Amasya’ya daha iyi işler yapmak. Hepinize teşekkür ederim."

avukat Turgay Sevindi Amasya Adliyesi Belediye Başkanı Selin Sevindi