BAE, YAPI KREDİ'YE GÖZ DİKTİ

TAKİP ET

First Abu Dhabi Bank, Türkiye'deki Yapı Kredi Bankası'nda Hisse Alımı İçin Görüşmelerde Bulunuyor

Yapı Kredi'ye Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) İlgisi Artıyor

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en büyük bankası olarak bilinen First Abu Dhabi Bank PJSC (FAB), yurt dışındaki büyüme fırsatları arayışı kapsamında Türkiye'deki potansiyel satın alma hedeflerini değerlendiriyor. FAB, bu çerçevede Yapı Kredi Bankası'nı da değerlendiren bankalardan biri olarak öne çıkıyor.

Haberde, FAB'ın Türkiye'deki birkaç bankanın sahipleriyle ön görüşmeler yaptığı ve Yapı Kredi'nin de bu görüşmeler kapsamında değerlendirildiği belirtiliyor. Şu anda 241,6 milyar lira (7,6 milyar dolar) değerlemeye sahip olan Yapı Kredi'nin satın alınma olasılığı bir süredir değerlendiriliyor.

Ancak, Türkiye'deki belirsiz makroekonomik ortam nedeniyle bir anlaşma yapılması konusunda belirsizlikler bulunuyor. FAB, Yapı Kredi ve Koç Holding bu konuda Bloomberg'e henüz bir açıklama yapmış değil.

BAE bankası, son dönemde büyüme arayışı içinde bölge dışındaki kredi kuruluşlarını satın almak için çeşitli girişimlerde bulunuyor. Geçen yıl İngiliz Standard Chartered Plc için 35 milyar dolara varan bir teklifi değerlendiren banka, 2022'de Mısır'ın en büyük yatırım bankasını satın almaya çalışmıştı.

Dubai İslam Bankası, Eylül ayında Türkiye'den TOM Şirketler Grubu'nun yüzde 20 hissesini satın alacağını açıklamıştı. Bu gelişmeler, BAE'nin bölgedeki finansal varlığını genişletme ve çeşitlendirme stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

BAE Yapı Kredi