BAKANLAR İŞİ GÜCÜ BIRAKTI OY İSTİYOR

TAKİP ET

31 Mart yerel seçimleri öncesinde geri sayım sürerken, AKP adaylarına destek olmak için bakanlar sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Bakanlar Sahada: AKP Adayları İçin Oy Talep Ediyor!

Ülkenin dört bir yanında düzenlenen mitinglere katılan bakanlar, özellikle muhalefet partilerine ait belediyeleri hedef alarak, İstanbul seçimine vurgu yapıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'da: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Ulus ilçesi ve Kumluca beldesinde partisinin seçim irtibat bürolarını ziyaret etti. Tunç, yaptığı açıklamada İstanbul seçimi için özel vurgu yaparak, "Karanlık iyi değildir, karanlık kötüdür. Bakın o karanlık, daracık odalarda neler çevriliyor görüyor musunuz? Deste deste paraları yığıyorlar. Şimdi de o para kuleleri onları sandığa gömecek." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'da: Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinin meydanında düzenlenen AKP mitinginde açıklamalarda bulundu. Yumaklı, İstanbul seçimi için de vurgu yaparak, "Taşköprülülerden İstanbul'daki yakınlarını da aramalarını isteyen Yumaklı, "31 Mart'ta Taşköprü'ye, Kastamonu'ya, İstanbul'a bir bayram yaşatalım." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kırıkkale'de: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kırıkkale Belediyesi Meclis Salonu'nda kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi. Yerel seçimlere ilişkin mesaj veren Işıkhan, "İnşallah 31 Mart akşamı itibarıyla İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm şehirlerimizin gerçek belediyecilikle ülkemizin kalkınmasına köstek değil, destek olacağı yeni bir döneme başlayacağımızı ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da: Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'un Arsin ilçesinde düzenlenen Cumhur İttifakı mitinginde konuştu. Uraloğlu, Trabzon seçimi için yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı'mız, Türkiye'deki sonuçları takip ederken Trabzon'u mutlaka ayrı bir takip eder, Trabzon'a mutlaka ayrı bir değer verir." ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen açık hava toplantısında konuştu. Özhaseki, CHP'li belediyeyi hedef alarak, "Geçenlerde İzmir'e gittim. Dedim ki 'Burada 25 senedir CHP var, değil mi? İzmir, birinci derece deprem bölgesinde. 25 binayı dönüştürdüler mi? 25 binayı müteahhit yapar, bırak belediyeyi, 25 değil 250 bin bina yapmaları lazım fakat yapmıyorlar.'" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Sahada: AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim için İstanbul'da sahaya çıktı. Sultanbeyli ve Sancaktepe'de seçmene hitap eden Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı ve İstanbul adayı Murat Kurum için oy istedi.

Bu gelişmeler, seçim atmosferinde AKP'nin son dönemdeki stratejisini yansıtırken, muhalefet partileriyle sert bir rekabetin yaşandığına işaret ediyor.

Bakanlar Başkan adayları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu