BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN SU YÜRÜYÜŞÜ

TAKİP ET

Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu'nun altı öğretmeni, Avrupa Birliği tarafından desteklenen "Flipped Classroom Model Desing With Web2.0 Tools" başlıklı Erasmus Projesi'nin ilk aşamasını başarıyla tamamladı.

18-24 Şubat 2024 tarihlerinde Almanya'nın Dorsten şehrinde gerçekleştirilen eğitimde öğretmenler, Web2.0 araçlarıyla dönüştürülmüş sınıf modeli tasarımı alanında 5 günlük bir kurs aldılar. Bu eğitimin ardından öğretmenler, Flipped Classroom Modelini okuldaki sınıflara ve öğrencilere entegre etmek için çalışmalara başladılar.

Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu öğrencileri arasında "Su Timi Öğrencileri" oluşturuldu ve okulun duvarlarına ile lavabolarına suyun verimli kullanımıyla ilgili uyarı levhaları ve yazılar asıldı. Öğrenciler, "Suyu Nasıl Verimli Kullanırız?" konusunda araştırmalar yaparak, sınıfta bu konuyu diğer öğrencilere Web2.0 araçlarıyla sunma fırsatı buldular.

Ayrıca, öğrenciler ve öğretmenleri, "Sustainable Water Resources Utilisation Awareness" başlıklı projenin 2. hareketliliği kapsamında su verimliliğine dikkat çekmek, suyun önemini toplumun her kesimine anlatmak ve farkındalık yaratmak amacıyla "22 Mart Dünya Su Günü"nde Bandırma General Balcı Çamlığı'nda bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Su, Dünya ve çevre kostümleri giyen öğrenciler, yürüyüş sırasında suyla ilgili sloganlar atarak suyun önemine dikkat çektiler.

Proje koordinatörü Arzu Ahlatlı, bu anlamlı etkinliğin herkes için bir ders olmasını umduklarını ve suyun her damlasının bir hazine kadar değerli olduğunu anlamak adına projelerinin bir katkı sağlamış olmasını diledi.

Flipped Classroom Model Desing With Web2.0 Tools Bandırma Şehit Öğretmen Mustafa Boz İlkokulu Flipped Classroom Modeli Su Timi Öğrencileri Sustainable Water Resources Utilisation Awareness 22 Mart Dünya Su Günü