BAŞKENT UCUZ ET İÇİN KUYRUKTA

TAKİP ET

Ankara'da ticaret bakanının kırmızı et fiyatlarındaki artışı azalttığı yönündeki açıklamalarına rağmen, vatandaşlar son dönemde art arda gelen zamların et fiyatlarını yükseltmesiyle zor günler geçiriyor.

Başkent Market Önünde Uzun Kuyruklar: Ankaralılar, Ucuza Et Almak İçin Sıraya Girdi

Özellikle Ramazan ayında et fiyatlarındaki artış ve genel hayat pahalılığıyla mücadele eden dar gelirli vatandaşlar, et alabilmek için uzun kuyruklar oluşturmak zorunda kalıyorlar.

21 Mart Perşembe günü, başkent Ankara'nın sofralarına et koyabilmek için vatandaşlar, 0 dereceyi aşan soğukta Başkent Market önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ucuz et satışı yaptığı Başkent Marketlerinde vatandaşların oluşturduğu kalabalık, ekonomik zorlukların geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ramazan ayı boyunca ucuz et satışlarının devam edeceğini belirtirken, uygulamanın ilk haftasında toplam 34 ton 730 kilogram kırmızı ve beyaz et satıldığını açıkladılar. Uygun fiyatlarla satılan etler, Başkent Market şubeleri ve Başkent Mobil Market otobüsü aracılığıyla vatandaşlara ulaştırılıyor.

Başkent Marketlerinde kasap köfte kilogramı 369 TL'ye, kıyma kilogramı 369 TL'ye, kuşbaşı kilogramı 379 TL'ye, dana sucuk kilogramı 309 TL'ye ve yemeklik haşlamalık et kilogramı ise 339 TL'ye satılıyor. Başkent Market'in yanı sıra, çevre ilçelerde de Başkent Mobil Market aracılığıyla uygun fiyatlı et satışları yapılmaktadır.

Ankara Et Kuyruğu Başkent Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı