BAYRAMDA ŞEKER İKRAMINDA ZORLANACAĞIZ

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'na yaklaşırken, ikramlık şekerlerde fiyat artışı gözlendi. Geçen yıl yaşanan iki zammın ardından, 2024'te de bayram şekerinin kilogram fiyatında yüzde 50'lik bir artışla 180 TL'ye satılması bekleniyor.

Bu yıl, 9 günlük tatil süresi dikkate alındığında, bayram tatilinin uzunluğunun şeker tüketimini bir miktar azaltabileceği öngörülüyor. Toplam şekerleme pazarının 2.5 milyar TL'ye ulaştığı belirtiliyor.

Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, sektöre ilişkin öngörülerini paylaşırken, bu yıl hacimde büyük bir artış beklemediklerini ifade etti. 9 günlük tatil süresinde insanların tatil tercihlerinin şeker alışverişlerini etkileyebileceğini belirtti. Karagöz, şekerin kilogram fiyatındaki yüzde 50'lik artışı da vurgulayarak, fiyatın 180 TL'ye çıktığını belirtti. Kent markası ile bayram şekeri pazarında yüzde 50'lik bir paya sahip olduklarını açıklayan Karagöz, şeker kategorisinin toplam net hasılatlarının yüzde 30'unu oluşturduğunu dile getirdi. Ayrıca, yüksek enflasyon nedeniyle atıştırmalık ürünlere yılda 3 veya 4 kez zam yapıldığını söyledi.

Türkiye'de bayramlık şeker tüketimi kişi başı yaklaşık 2.4 kilogram olup, toplam pazar büyüklüğü 2.5 milyar TL'ye ulaşmış durumda. Araştırmalar, tüketicilerin yüzde 91'inin bayram alışverişlerinde her zaman bayram şekeri aldığını gösteriyor. Bayramlık şeker tüketiminde en yüksek miktarın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde olduğu belirtilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz ve Orta Anadolu bölgelerinin takip ettiği kaydediliyor.

Şeker Ramazan Bayramı Şeker Bayramı