BELEDİYE BAŞKANININ ARACINA SALDIRI

TAKİP ET

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde Yeniden Refah Partisi Tekkeköy Belediye Başkanı ve mevcut belediye başkan adayı Hasan Togar'a yönelik yaşanan saldırılar, seçim atmosferinde gerilimi artırıyor.

Dün akşam Sanayi Mahallesi'nde bir asker eğlencesine katıldığı sırada aracının arka camının yumruklanarak kırılması ve bugün 19 Mayıs Mahallesi'nde asılı olan seçim pankartına tabancayla ateş açılması, endişe yaratıyor.

Hasan Togar, olayları değerlendirirken, belediye çalışanlarının daha önce tehdit edildiğini söyledi ve yaşanan olayların seçim çalışmalarını engellemeye yönelik olduğunu ifade etti. Togar, "Dün bir mahallemizde seçim arabamıza saldırı, yumruklama, camını kırma; bugün bir pankartımıza silahlı kurşunlama saldırısı gerçekleşti. İşte tam da söylemeye çalıştığımız, izah etmeye çalıştığımız şey buydu" dedi.

Polis ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Togar, rakiplerini yanındakilere sahip çıkmaya çağırarak, Tekkeköy'ü huzurunu bozmaya kimsenin izin verilmeyeceğini belirtti. Saldırılar, seçim sürecindeki gerilimin bir yansıması olarak gözlemlenirken, olayın ardındaki nedenlerin soruşturulmaya devam edeceği bildirildi.

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Saldırı belediye başkan adayı Hasan Togar