BELEDİYENİN KASASINI BOŞALTIYORLAR

TAKİP ET

Manisa'da CHP'nin ilk defa kazandığı seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek, belediyenin kasasının boşaltılmaya çalışıldığını iddia etti.

Zeyrek, MHP'li önceki başkan Cengiz Ergün'ün belediyeye gelerek MASKİ'den 130 milyon TL, büyükşehir bütçesinden ise 480 milyon TL ödeme yapmaya çalıştığını dile getirdi.

Zeyrek, yaptığı açıklamada, "Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kasasını boşaltmaya çalışıyorlar. Manisa’nın geleceğinden, tüyü bitmemiş yetimin hakkından yiyenlere sesleniyorum, Şehrimizden ellerinizi çekin." şeklinde ifadeler kullandı ve bu duruma karşı çıkacaklarını belirtti.

Ayrıca Zeyrek, suç duyurusunda bulunarak Ergün hakkında 'görevi kötüye kullanma' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla savcılığa başvurdu. Suç duyurusu talebi kabul edildi. Zeyrek, suç duyurusu sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu yola çıktığımız ilk gün size bir söz vermiştim. Sizin cebinizden çıkan her bir kuruşa sahip çıkacağım demiştim. Gerekeni yapıyorum." dedi ve Ergün'ün sabah erken saatlerde belediyeye gelerek yapılan ödeme girişimini eleştirdi.

Zeyrek'in açıklamalarına göre, belediye çalışanları bu ödeme girişimine karşı çıkarak imza atmamış ve bu duruma engel olmuşlardır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek Manisa