BENZİN VE MOTORİNE YİNE ZAM GELİYOR

TAKİP ET

Döviz ve petrol fiyatlarındaki süregelen artışlar, akaryakıt fiyatlarına bir kez daha yansıyor. Bu gece itibarıyla benzin ve motorin fiyatlarına zam yapılması bekleniyor.

Benzin ve Motorine Yine Zam Geliyor

21 Mart 2024 itibarıyla benzinin litre fiyatına 1 lira 34 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 1 lira 11 kuruş zam bekleniyor.

Dolar kurundaki yükseliş, ek vergiler ve küresel piyasalardaki fiyat artışları, akaryakıt fiyatlarında art arda zam anlamına geliyor. NTV'nin haberine göre, geçen beş günlük süreçten sonra benzin ve motorine ikinci kez zam yapılacak.

Geçen hafta cuma günü de benzin ve motorine zam gelmişti. Yapılacak yeni zamla birlikte, benzin ve motorin litre fiyatları 43 lirayı aşacak.

20 Mart 2024 tarihinde güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 41.82 lira, benzin litre fiyatı ise ortalama 42.06 lira olarak satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarının belirlenmesi ise Gümrüksüz Rafineri Fiyatı'na ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesiyle gerçekleşiyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirleniyor.

Döviz ve petrol fiyatları Motorin Benzin Zam