BEYANDA OLMAYAN VİLLALARLA İLGİLİ KONUŞTU

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Emirgan'da bulunan ve mal beyanında yer almadığı iddia edilen 1,6 milyar TL değerindeki 3 villaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun Emirgan'daki Villaları İle İlgili Açıklamaları Gündemde

İmamoğlu'nun bu açıklamaları, yaklaşan 31 Mart seçimleri öncesi dikkat çekti.

Medya organlarında yer alan haberlere göre, Ekrem İmamoğlu'nun Emirgan'daki villalarının mal beyanında yer almadığı iddia edilmişti. İmamoğlu ise bu iddialara yanıt verdi.

İmamoğlu, bir televizyon kanalındaki canlı yayında konuya ilişkin, "Paravan şirket dedikleri İmamoğlu İnşaat. Bu şirket neredeyse 3 nesildir ticaretle uğraşan bir aile şirketi. Bu şirketin tarihinde de güzel anekdotlar var. Trabzon'da başlayan İstanbul Beylikdüzü'nde devam eden, vergi rekortmenliği sıralamalarına girmiş bir kuruluş. Ben neredeyse 35 yıllık BAĞ-KUR'luyum. Binlerce kişi istihdam etmiş bir şirket. İmamoğlu İnşaat ticaret yapar. Kamu ile işi olmaz, usulsüz işi olmaz." şeklinde konuştu.

Ayrıca, "Ben kişisel mal varlığımın dışında gerek olmadan eşimin de mal varlığını açıkladım. Aynı zamanda şirkette hissesi olan bir insanım. Bu daha önceki beyanlarımda da var. Bizim gizlimiz saklımız yok. Oradaki mülkümüz İmamoğlu İnşaat'ın üzerinedir." diyerek iddialara yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum Sarıyer