BEYANNAMELERİN VERİLME SÜRESİ UZATILDI

TAKİP ET

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannamelerinin verilme sürelerini ve ödeme sürelerini uzattı.

Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin Verilme Süreleri Uzatıldı

Bu kararla birlikte, vergi mükelleflerine ek süre tanındı ve beyanname verme işlemleri için son tarih 5 Nisan 2024 Cuma günü olarak belirlendi.

GİB'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 28 Mart 2024 tarihli ve 166 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 2023 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi beyannameleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar uzatıldı.

Ayrıca, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2024 Şubat dönemine ilişkin "Form Ba" ve "Form Bs" bildirimlerin de 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar teslim edilebileceği belirtildi.

Elektronik defter uygulamasına dahil olanların, 1 Nisan 2024 günü sonuna kadar oluşturması ve imzalaması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede GİB Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken "Elektronik Defter Beratları"nın da 5 Nisan 2024 Cuma günü sonuna kadar yüklenebileceği duyuruldu.

Bu kararın, vergi mükelleflerine ek süre tanıyarak beyanname verme süreçlerini kolaylaştırmayı amaçladığı belirtiliyor.

Yıllık Gelir Vergisi beyannameleri ve ilgili ödemelerle ilgili detaylı bilgilere GİB'in resmi internet sitesinden veya yerel vergi dairelerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Yıllık Gelir Vergisi Beyannameleri