BİNA LABİRENT GİBİ OLUNCA KAÇAMADILAR

TAKİP ET

İstanbul'un Gayrettepe semtinde bulunan "Masquerade" adlı gece kulübünde çıkan yangın faciasında 29 kişi hayatını kaybetti. Yangının, kulübün karmaşık koridorlarında çıkış yolunu bulamayanların karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirtildi.

Gayrettepe'deki Gece Kulübü Yangınında 29 Kişi Hayatını Kaybetti

Olay, dün gece saatlerinde meydana geldi. Kulüpte izinsiz yapılan tadilat sırasında patlama meydana gelmiş, ardından yangın çıkmıştı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, kulüpte bulunan 29 kişi hayatını kaybetti. Yangında ölenler arasında kulübün DJ'i de bulunuyor.

Yetkililer, yangının kulübün çıkış kapısına ulaşmak için karmaşık ve uzun koridorlar nedeniyle yangın çıkan bölgeye sıkışanların kaçamadığını ifade etti. Ölenlerin çoğunun karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 9 kişiden 3'ünün iş yerinin sorumluları olduğu, diğerlerinin ise tadilatla ilgili kişiler olduğu belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Gece kulübünün geçmişte de çeşitli olaylara karıştığı ve silahlı saldırılarla gündeme geldiği biliniyor. Olay sonrasında ise kamuoyundan sorumluların cezalandırılması yönünde büyük bir tepki yükseldi.

Detaylar gelecek günlerde netleşecek.

Masquerade yangın istanbul gayrettepe