BİTCOİN'DE SERT DÜŞÜŞ

TAKİP ET

Kripto para birimi Bitcoin, hafta boyunca spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına olan ilginin devam etmesiyle rekorlar kırdı. Ancak, Perşembe günü tarihi zirveye ulaşan Bitcoin, yüzde 4,6 değer kaybıyla sert bir düşüş yaşadı.

Bitcoin'de Sert Düşüş

Bitcoin'in fiyatı, 73 bin 798 dolara kadar çıkarak rekor seviyelere ulaşmıştı. Ancak, son işlem gününde 67 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, 67.809 dolar seviyesinden işlem görmekteydi.

Kripto para biriminde yaşanan bu düşüşün, büyük merkez bankalarının daha destekleyici para politikasına yöneleceği beklentilerinin yanı sıra, nisanda gerçekleşecek olan ve Bitcoin arzını azaltacak yarılanma sürecine ilişkin belirsizliklerden kaynaklandığı belirtiliyor. Analistler, Bitcoin'in fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin yarılanma süreciyle birlikte devam edebileceğine işaret ediyorlar.

Bitcoin'in yanı sıra diğer önemli kripto para birimleri de, Ether, BNB ve Solana gibi en iyi 100 token'ın göstergesiyle birlikte bu yıl yaklaşık yüzde 60 artış gösterdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamıştı, bu da Bitcoin'e olan ilginin artmasına katkı sağlamıştı.

Bitcoin Kripto para birimi