BİTCOİN REKORUN KIYISINDAN DÖNDÜ

TAKİP ET

Bitcoin, 68 Bin Doların Üzerine Çıkarak Rekorun Kıyısından Döndü

Kripto para birimi Bitcoin, gece saatlerindeki yükselişiyle 68 bin doların üzerine çıkarak, 8 Kasım 2021'de gördüğü 69 bin dolarlık zirveye bir adım daha yaklaştı. Bu durum, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle gerçekleşti.

Bitcoin'in 68 bin doları aşarak iki yılın en yüksek seviyesine ulaşması, 2021 yılından bu yana kaydedilen en yüksek değeri temsil etmektedir. Kripto varlık, gün içinde 68 bin 700 doların üzerine çıkarak Kasım 2021'de kaydedilen 68 bin 999 dolarlık rekor seviyeye oldukça yaklaştı.

Bitcoin'in bu yılki performansı, piyasa değerine göre en büyük kripto varlık olma özelliğini taşıyan Bitcoin'in yüzde 50 değer kazanmasıyla dikkat çekiyor. Değer artışının büyük bir kısmı, ABD'de listelenen Bitcoin ETF'lerine olan ilginin arttığı son haftalarda gerçekleşti.

Spot Bitcoin ETF'lerinin ABD tarafından onaylanmasının ardından piyasaya sürülmesi, yeni büyük yatırımcıların kripto paralara olan ilgisini artırdı ve 2021'deki rekor seviyelerin tekrar yakalanmasına neden oldu.

Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen yarılanma (halving) işleminin, arzı kısıp Bitcoin değerini artırması beklentisi de fiyatlamalara destek sağladı.

Kripto varlıklara olan ilginin tetiklenmesinde, borsadaki teknoloji patlamasının ve teknoloji ağırlıklı endekslerde yaşanan rekor kırılmanın etkisi olduğu belirtiliyor. Analistlere göre, Nasdaq endeksinde rekor kırılması ve diğer piyasa göstergelerindeki düşüş, piyasadaki risk iştahının artmasına neden oldu.

Bu gelişmelerle birlikte Bitcoin, yazının hazırlandığı saat itibarıyla yüzde 6,7 oranında artışla 67 bin 400 dolar civarında işlem görmekte. Ethereum ise aynı saatlerde yüzde 7,4 artışla 3 bin 725 dolara ulaşmış durumda. Kripto piyasasındaki bu dinamikler, yatırımcıların kripto varlıklara olan güvenini artırmaya devam ediyor.

Kripto para birimi Bitcoin Rekor ETF Spot Bitcoin ETF ABD