BORÇLU BELEDİYELERİN TAMAMI CHP'Lİ

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan: SGK'ya Borçlu Belediyelerin Tamamı CHP'li

Bakan Işıkhan, Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na en borçlu 5 belediyenin tamamının CHP'li belediyeler olduğunu vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, şirketleriyle birlikte SGK'ya en çok borcu olan belediye olduğunu belirten Işıkhan, Ankara'nın prim borçlarını bile ödeyemediğini ifade etti.

Borcun son 5 yılda 20 katına çıktığını dile getiren Bakan Işıkhan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iflasın eşiğine geldiğini aktardı.

Borçların, belediyelerin öncelikli olarak işçilerinin sigorta primlerini ödemeleri gereken borçlar olduğunu hatırlatan Işıkhan, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer CHP'li belediyeler de aynı durumda. Al birini vur ötekine" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan'ın bu açıklamaları, belediyelerin mali durumlarına ilişkin kamuoyunda dikkatleri çekti. Belediyelerin finansal yönetimi ve borçlanma politikaları hakkında daha fazla tartışma bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan Keçiören AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Borçlu Belediyeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi