BORU HATTINDAN SIZAN PETROL DEREYE KARIŞTI

TAKİP ET

Beşiri ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) ait boru hattından meydana gelen sızıntı sonucu petrol, çevredeki dereye karıştı.

Batman'da Boru Hattından Sızan Petrol Dereye Karıştı

Batman'ın Beşiri ilçesi İkiköprü Beldesi'ne bağlı Durucak köyü yakınlarında, TPAO'ya ait bir boru hattından sızan ham petrol, çevredeki dereye karıştı. Sızıntıyı fark edenlerin ihbarı üzerine bölgeye gelen ekipler, sızıntının kaynağını tespit ederek temizlik çalışmalarına başladı.

TPAO'ya bağlı ekipler, sızıntının boru hattında meydana geldiğini belirledi. Boru hattında sızıntıyı önlemek amacıyla onarım çalışması başlatıldı ve aynı zamanda çevredeki dereye petrol karışımını önlemek için temizlik operasyonu gerçekleştirildi. Vidanjörler kullanılarak dereye karışan ham petrol, üretim sahasına geri gönderildi.

Ekiplerin yaptığı açıklamaya göre, sızıntının eski ve aşınmış borulardan kaynaklandığı belirtiliyor. Ancak, sızıntının çevreye ve su kaynaklarına olan etkileri henüz tam olarak değerlendirilemedi.

Bu olayın ardından, çevre ve doğal yaşamı korumak için TPAO ve ilgili kuruluşlar tarafından daha fazla önlem alınması bekleniyor. Petrol sızıntılarının çevreye olan zararları dikkate alındığında, bu tür olayların tekrarlanmaması için önleyici tedbirlerin alınması büyük önem taşıyor.

Boru hattı Patlama Sızıntı Dere TPAO Batman Beşirli