BU KÖPRÜYÜ BU HALE BİR GEMİ GETİRDİ

TAKİP ET

Baltimore, Maryland'deki Francis Scott Key Köprüsü'nün bir kısmı, büyük bir konteyner gemisinin çarpışmasının ardından çöktü.

Geminin Interstate 695 otoyolunun kuzey ve güney şeritlerini taşıyan köprüye çarpması sonucunda batmadan önce alev aldığı ve birçok aracın Patapsco Nehri'ne düştüğü bildirildi.

New York Times'ın belirttiğine göre, köprüdeki hasarın boyutu henüz netlik kazanmamışken, Maryland Ulaştırma yetkilileri, "I-695 Key Bridge'de meydana gelen olay nedeniyle tüm şeritlerin her iki yönde de kapatıldığını" duyurdu.

Baltimore Sahil Güvenlik Astsubayı Matthew West, geminin Singapur bayrağı altında bir konteyner gemisi olduğunu ve geminin adının "Dali" olduğunu belirtti. Geminin Baltimore'dan Colombo, Sri Lanka'ya doğru gittiği veriler arasında yer aldı.

Baltimore Belediye Başkanı Brendon Scott, olayın ardından diğer şehir ve eyalet liderleriyle birlikte köprüye doğru yola çıkacaklarını açıkladı. Acil durum ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, yaşanan facia sonrasında nehirde yedi kişinin arandığı bilgisi verildi. Olayla ilgili arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Patapsco Nehri Francis Scott Key Köprüsü Baltimore Sahil Güvenlik Astsubayı Matthew West