BUGÜN İSTANBUL YENİ BİR HATTA DAHA KAVUUYOR

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un modern raylı sistem ağlarıyla donatıldığını ve bu kapsamda Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasında 14 kilometrelik yeni metro hattının hizmete açıldığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, bu hattın tamamlanmasıyla birlikte Arnavutköy-Halkalı etabının da bir yıl içinde tamamlanacağını belirtti. Bu, yeraltında inşa edilen metro sınıfında Türkiye'nin en uzun, dünyanın da en uzunlarından biri olan 69 kilometrelik bir ring hattının oluşturulması anlamına gelecek.

Bakan Uraloğlu, Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılmasıyla birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın İstanbul'a yaptığı raylı sistem uzunluğunun 161,7 kilometreye ulaşacağını açıkladı. Şehir içi raylı sistem hatlarının 416 kilometrelik kısmını Bakanlık olarak tamamladıklarını vurgulayan Uraloğlu, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da toplam 60,7 kilometre raylı sistem hattının yapım çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

İstanbul'a kazandırılan raylı sistem hatlarının toplam uzunluğunun 147,7 kilometre olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, İstanbul'un çeşitli bölgelerine yapılan projelerle kentin modern raylı sistem ağlarıyla donatıldığını dile getirdi. Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın hizmete açılmasıyla, Arnavutköy'den İstanbul Havalimanı ve Zincirlikuyu'ya kesintisiz ulaşım sağlanacağını belirten Uraloğlu, seyahat süresinin 8 dakikaya düşeceğini vurguladı. Ayrıca, bu hattın İstanbul Havalimanı'ndan diğer metro hatlarına entegre olacağını ve bu sayede ulaşım sürelerinin daha da kısalacağını söyledi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu