BUNDAN BÖYLE CAN YAKAMAYACAK

TAKİP ET

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörle mücadele kapsamında önemli bir başarıya imza attı. PKK/YPG-YPJ terör örgütünün sözde sorumlusu olan "Sorhin Çele" kod adlı Vahide Atalay, MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

HAFİZE SÖNMEZ

ANKARA - MİT'in öncelikli hedeflerinden biri olan Vahide Atalay, Irak ve Suriye'de terör örgütü adına faaliyetler yürütüyordu. Özellikle Suriye'deki kadın yapılanması YPJ içinde önemli bir konumda bulunan Atalay, örgüte 2006 yılından beri katılmış ve Türk güvenlik güçlerine karşı birçok eylem gerçekleştirmişti.

MİT'in sınır ötesinde yaptığı başarılı operasyonlar, PKK örgütünü "hedef şaşırtma" taktiği uygulamaya zorladı. Ancak, örgütün Ayn El Arab'ta yerel halkı paralı unsurlar olarak kullanma girişimleri de başarısızlıkla sonuçlandı ve MİT'in operasyonlarına engel olamadı.

Vahide Atalay'ın terör örgütüne katılım süreci ve faaliyetleri dikkate alındığında, MİT'in gerçekleştirdiği operasyonun önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Atalay, örgütün Irak ve Suriye'deki etkinliğini sürdürmekteyken etkisiz hale getirildi ve böylece bölgedeki terör faaliyetlerine bir darbe daha vurulmuş oldu.

Vahide Atalay Sorhin Çele MİT Operasyon