BUNLAR BİZİM KABUL EDECEĞİMİZ ŞEYLER DEĞİL

TAKİP ET

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baş, bundan sonra yaşanacak sürecin kendilerinin sorumluluğunda olmadığını ve mahkemelerin karar vereceğini belirtti. Gökhan Zan'ın kendisine kumpas kurulduğunu iddia etmesi halinde bunu ispatlayacağını ve varsa başka bir şeyin de açığa çıkacağını ifade etti. Baş, bu durumun belki başka partiler veya insanlar için normal olabileceğini ancak kendileri için kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

Baş, Gökhan Zan'ın "deep fake" olarak nitelendirilen bazı ses kayıtlarını gündeme getirdiğini ve teknik ayrıntılara çok hakim olmadığını belirtti. Ancak Zan'ın bazı konuşmalarında "kendi geleceğini düşünmem gerektiği" şeklinde ifadeler kullandığını dile getirdi. Baş, siyasette bazı fedakarlıkların yapılabileceğini ancak bunun herkes tarafından kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

TİP Genel Başkanı, Hatay'daki seçimlerde hala çok iddialı olduklarını ve mücadelelerinin devam ettiğini belirtti. Partisinin Hatay'da güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Baş, Türkiye İşçi Partisi için "sütte leke olur, bizde leke olmaz" şeklinde bir değerlendirme yaparak partilerinin temiz ve şeffaf olduğunu ifade etti.

Türkiye İşçi Partisiin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan deep fake