BURADA RÜŞVETTEN HİLEYE NE ARARSAN VAR

TAKİP ET

Diyarbakır'ın AK Parti'li Bağlar Belediyesi'nde rüşvet, para karşılığı iş takibi, sahte imzalarla hileli arsa satışı ve adrese teslim asfalt ihalesi gibi usulsüzlük iddiaları gündeme geldi.

AK Parti'li Bağlar Belediyesinde yok yok...

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun onayıyla yapılan fahiş rakamlarla adrese teslim asfalt ihalesine çıkıldığı ortaya çıktı

İhalede sadece 4 firmadan teklif alınarak çıkılmış, ancak bu firmaların birbirine kefil olan grup firmalar olduğu belirlendi. Yapılan fiyat keşfi ve bilirkişi incelemesinde ise ihale bedelinin gerçek değerinin yaklaşık 30 milyon lira olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, usulsüzlükleri tespit ederek suç duyurusunda bulunmuş, ancak soruşturma sürecinde belediye başkanının görevde olması ve AKP'li olması nedeniyle ilerleme kaydedilemedi. İhaleyle ilgili iddiaların adli ve idari yönde soruşturulması bekleniyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun geçmişte imamlık yaparken aldığı akıl sağlığı raporu ve malulen emekli olması da dikkat çeken bir detay. Ayrıca, Beyoğlu'nun rüşvet iddialarıyla ilgili açılan dava kapsamında adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı bulunmuyor.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu rüşvet para karşılığı iş takibi sahte imzalarla hileli arsa satışı asfalt ihalesi