'CAN YÜCEL'DEN BANA ŞİİR YAZMASINI İSTEMEDİM'

TAKİP ET

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, sosyal medyada dolaşan ve kendisinin Can Yücel'den kendisi için şiir istediği şeklindeki iddialara açıklama yaparak yanıt verdi.

Çiller, yazılı açıklamasında Türkiye'nin bölünmüşlük üzerinden siyaset yapanların insanları karalama kampanyalarına sürüklediğini ve bu durumun ülkeyi daha da böldüğünü belirtti.

Sosyal medyada dolaşan iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayan Çiller, bu tür iftiraların kendisi ve merhum Can Yücel'e karşı yapılmış açık bir iftira olduğunu ifade etti.

Sosyal medyada dolaşan iddiaya göre, Tansu Çiller Datça'yı ziyaret ettiğinde Can Yücel'i çağırarak kendisi için bir şiir yazmasını istemişti. Ancak Çiller'in açıklamasına göre, bu iddia tamamen uydurma ve gerçek dışıdır.

Çiller'in açıklamasının ardından, sosyal medyada dolaşan iddiada bahsedilen olayda, Can Yücel'in kendisine şiir yazma isteği üzerine "Sarı saçlı güzel kadın. Sarı saçlı güzel kadın. Sarı saçlı güzel kadın. Sarı saçlı güzel kadın. Anasını s....n vatanın." şeklinde bir yanıt verdiği belirtilmiştir.

Ancak bu ifadelerin gerçekliği de netlik kazanmamıştır.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller Şair Can Yücel Şiir