ÇEDES PROJESİNDE ÇOCUKLARA ŞEHİT ROLÜ

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü 'Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum' (ÇEDES) projesi, Eskişehir'deki bir ortaokulda tartışmalı bir uygulamaya sahne oldu.

ÇEDES Projesiyle Öğrencilere Skandal Uygulama: Şehit Rolü!

ÇEDES kapsamında daha önce yaşanan skandalların ardından bu kez öğrencilere 'şehit' rolü yaptırıldığı ortaya çıktı.

Eskişehir Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde öğrenciler tarafından sahnelenen bir tiyatro oyununda, bazı öğrencilerin 'şehit' yapıldığı ve üzerlerinin bayrakla örtüldüğü gözlendi. Diğer öğrenciler ise bu 'şehit' çocukların başında bekletildi.

ÇEDES Eskişehir hesabından yapılan paylaşımda ise, "ÇEDES Değerler Kulübü danışman öğretmeni Turgay Karakaya’nın öncülüğünde hazırlanan ‘Çanakkale’de baba oğul’ tiyatrosu ilgiyle ve beğeniyle izlendi. Çanakkale ruhunu yaşatması dileğiyle…” ifadelerine yer verildi.

Ancak konuyla ilgili olarak Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı, ÇEDES ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, bu tür uygulamaların çocukların hayatlarını olumsuz yönde etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı ÇEDES Değerler Kulübü danışman öğretmeni Turgay Karakaya Eskişehir Fatih İmam Hatip Ortaokulu 18 Mart Çanakkale Zaferi