CEHENNEM ÇUKURU GÜNBEGÜN DERİNLEŞİYOR

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı kısıtlamaların sonucunda oluşan insani krizin giderek kötüleştiğine dair uyarılarda bulundu.

Gazze'de Dramatik Durum: UNRWA'dan Çağrı

Lazzarini, Gazze'deki saldırıların insanlık dramını tam olarak yansıtamayacağını belirtirken, 2 milyon insanın yaşamının bir gecede altüst olduğunu dile getirdi. İsrail'in saldırılarının en çok çocuklara, yardım görevlilerine, gazetecilere ve sağlık ekiplerine yönelik olduğunu vurgulayan Lazzarini, uluslararası insani hukuku açık bir şekilde ihlal ederek benzeri görülmemiş saldırılar gerçekleştirdiğini ifade etti. Ayrıca İsrail'in hastaneleri ve BM binalarını dahi hedef aldığını aktardı.

Lazzarini, "Tüm çizgiler dahil kırmızı çizgiler aşıldı. İsrail'in Gazze'yi kuşatmasından kaynaklanan kıtlık durumu daha da kötüleşiyor. Sonuç olarak, insan yapımı kıtlık, bebeklerin ve küçük çocukların hayatlarını tehdit ediyor" dedi.

UNRWA'ya yönelik saldırıların devam edeceğini belirten Lazzarini, Gazze'deki çukurun her geçen gün daha da derinleştiğini ifade etti. Siyasi tartışmaların, başarısız diplomasi girişimlerinin ve açıklamaların arasında, Gazze'nin içinde bulunduğu dramatik durumun arttığını belirtti.

Sivillerin korunması, Gazze'deki esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların arttırılması için acil eylemlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Lazzarini, uluslararası toplumun bu konuda daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı İsrail Genel Komiseri Philippe Lazzarini