CEP TELEFONU KANSER YAPAR MI?

TAKİP ET

İngiliz ve İsveçli bilim insanları tarafından yapılan kapsamlı bir araştırma, cep telefonları ile kanser arasındaki ilişkiyi inceledi ve dikkat çekici bulgular ortaya koydu.

17 yıl boyunca 250 bin cep telefonu kullanıcısını içeren bu araştırmada, uzmanlar akıllı telefon ve cep telefonu kullanımının beyin kanseri riskini artırmadığını belirledi.

Londra'daki Imperial College ve İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nden bilim insanları, uzun yıllar cep telefonu kullanan kişileri yakından inceledi ve belirli aralıklarla verilerini kontrol etti. Araştırmada, cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgaların beyin kanserine neden olduğu iddiasını çürüten bulgular elde edildi.

Profesör Mireille Toledano, elde edilen sonuçların sevindirici olduğunu belirterek, yeni telefonların daha az etkili elektromanyetik alanlar oluşturduğunu ve insanların cep telefonlarını artık daha çok sosyal medya, görüntülü görüşmeler ve internet gezintileri için kullandıklarını ifade etti.

Araştırmaya katılan Profesör Paul Elliott ise, bu araştırmanın dünyanın en büyük araştırmalarından biri olduğunu vurgulayarak, uzun vadeli veya yoğun akıllı telefon kullanımının beyin tümörü riskini artırdığına dair bir kanıt bulunamadığını dile getirdi. Araştırmanın sonuçları, cep telefonuyla çok fazla vakit geçirenlerde beyin tümörü oranının cep telefonunu daha az kullananlardan önemli ölçüde farklı olmadığını ortaya koydu.

Cep telefonu Kanser Araştırma