CHP'Lİ BELEDİYE ÖZGÜR ÖZEL'E CAMİ AÇTIRDI

TAKİP ET

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 100. Yıl Camii ve Tesisleri'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılarak bir konuşma yaptı.

CHP'li Belediye, Özgür Özel'in Katılımıyla Cami Açtı

Açılışta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP'nin adayı Ayşe Ünlüce ve diğer parti üyeleri de hazır bulundu.

Özel, Büyükerşen'in daveti üzerine caminin açılışına katıldığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı: "Bana aylar önce Yılmaz Hocam, 'Camiyle, namazla aran nasıl?' diye sordu. Ben de 'Bayram namazına giderim, cumaya giderim' dedim. 'Ramazan'ın ilk cumasını bana ayırır mısın?' dedi. 'Tabii' dedim, 'ne yapacağız?' 'Bir cami açacağız, son olarak onu açıp Eskişehir'e 100. Yıl Camii’ni emanet edip, ondan sonra görevimi teslim edeceğim' dedi."

İbadet özgürlüğüne vurgu yapan Özel, şunları söyledi: "Şimdi oku yazan kapıdan içeri girip Ramazan'ın ilk Cuma namazını hocamızla birlikte kılacak olmanın huzuru ve mutluluğu içindeyiz. 100 yıl önce bu ülkeyi kurtaranlar bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığını kurdular. İlk Diyanet İşleri Başkanı dönemin Ankara Müftüsü Börekçi'dir. Atatürk, din ve devlet işlerini birlikte doğru şekilde yürütülsün diye, insanların ibadet özgürlükleri, inanç özgürlükleri için Diyanet İşleri Başkanlığını kurduğunda ilk Diyanet İşleri Başkanlığı'na dönemin Ankara Müftüsü Börekçi hocamızı getirmişti."

CHP'nin bağımsız Filistin'i savunduğunu belirten Özel, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin cami açmasının diğer CHP'li belediyeler için örnek olması gerektiğini dile getirdi.

Özel'in konuşmasının ardından cami dualarla açıldı. Bu olay, ibadet özgürlüğü ve toplumsal barışın önemine dair bir mesaj içeriyordu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 100. Yıl Camii ve Tesisleri CHP Genel Başkanı Özgür Özel