CHP'DEN 1.8 TRİLYONLUK VURGUN İDDİASI

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında önemli iddialarda bulundu.

Polat, AKP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Bayraklı Belediye Başkan Adayı Bilal Kırkpınar ve Karşıyaka Belediye Başkan Adayı İsmail Çiftçioğlu'nun dahil olduğunu öne sürdüğü, Kemalpaşa'da geçmiş bir yolsuzluk ve usulsüzlük dosyasıyla ilgili iddiaları kamuoyuyla paylaştı.

Polat'un iddiaları arasında, Kemalpaşa Örnekköy'de tavuk çiftliği olarak kaydedilen alanın yalan beyanlarla villa olarak değiştirilmesi, yapı kayıt belgelerinin usulsüzce alınması ve bölgede yaşanan yolsuzluklar yer aldı. Polat, bu iddiaların üzerine yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan belgeleri ve bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Polat'un açıklamalarına göre, söz konusu projelerde yalan beyanlarla yapı kayıt belgesi alındığı ve değeri 14 milyon olan bir alanın 6 milyon gibi düşük bir fiyata satıldığı iddia edildi. Polat, bu işlemlerin ardından bölgede yapılan inşaatların ruhsatının iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Polat, iddialarını desteklemek için belgeler ve görseller sundu ve devlet kurumlarını bu konuda göreve çağırdı. Savcılara ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na çağrıda bulunan Polat, söz konusu yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının ciddi bir şekilde soruşturulmasını talep etti.