ÇİLLER'E ÖZEL İMAR ÇIKARAN KURUM'A OY YOK

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu ile birlikte Topağacı Mahallesi semt pazarında vatandaşlarla buluştu.

Ziyaret sırasında bir vatandaş, kentsel dönüşüm sorununu gündeme getirerek, İBB Başkanı İmamoğlu'na Tansu Çiller'e özel imar çıkaran Murat Kurum'a oy verilmemesi gerektiğini ifade etti.

İmamoğlu, bu eleştiriye, "Biz İstanbul’da, onların 20 senede yapamadığı planlamaları 5 senede yaptık. 100’ün üstünde noktada planları biz geçirdik bu 5 yılda. Onun için öyle bir şey yok. Ama Ümraniye’nin her mahallesinin farklı sorunu var. Kimi yerde tapu sorunu var, kimi yerde 2B sorunu var, kimi yerde Hazine sorunu var, kimi yer ilçe belediyesinin sorumluluğunda, bizim sorumluluğumuzda olan alanlar var. Her birinin farklı yorumu var. Ama sana öz, net bilgiyi sunabilme şansına sahibiz. Nerede tam sorunu yaşıyorsan, alırız arkadaşlarımla, misafir de ederiz, sana da anlatırız; nasıl çözülecek, kime aittir sorumluluk, sana anlatabiliriz" şeklinde yanıt verdi.

Vatandaşların sevgi gösterisi ve eleştirilerle karşılaşan İmamoğlu, ziyaret sonrasında cami ve cemevi gibi farklı mekanları ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam etti.

İBB Başkanı İmamoğlu Eski Başbakan Tansu Çiller CHP Ümraniye Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu Topağacı Mahallesi semt pazarı