ÇIRAĞA MÜJDE YOK GÖZALTI VAR

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitinginde, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının "Çırağa müjde" sloganlarına verdiği sert tepki büyük yankı uyandırdı.

Erdoğan, slogan atanlara "Çırağa müjde olmaz, kalfaya, ustaya müjde olur" diyerek tepki gösterdi. Slogan atan bazı mağdurlar polis tarafından gözaltına alındı.

AKP'nin Konya mitingine katılan staj ve çıraklık sigortası mağdurları, EYT düzenlemesinden yararlanamadıkları için tepkilerini dile getirmişlerdi. Ancak Erdoğan'ın bu tepkisiyle karşılaşmaları ve ardından gözaltına alınmaları büyük bir tartışma başlattı.

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, bazı mağdurların miting başlamadan gözaltına alındığını ve toplamda 50 civarında gözaltı olduğunu açıkladı. Ayrıca, CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da hukuksuz gözaltıları ve baskıları eleştirerek, hak mücadelesinin önüne geçilemeyeceğini vurguladı.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının yaşadığı bu olay, Türkiye'de hak mücadelesinin ve siyasi atmosferin gündemine bomba gibi düştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT düzenlemesi CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç