ÇOK SAYIDA ÖLÜ, YARALI OLDUĞU BİLDİRİLİYOR

TAKİP ET

Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus Belediye Binası'ndaki bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının kamuflaj giyen en az üç kişi tarafından otomatik silahlarla gerçekleştirildiği bildirildi.

Olayda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtilirken, insanların bölgeden tahliye edilmeye çalışıldığı aktarıldı. Saldırının ardından binada iki patlama yaşandı ve çatışma çıktı.

Sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerde, konsere giden büyük bir kalabalığın salondan kaçmaya çalıştığı ve ardından silah seslerinin duyulduğu görüldü.

Rus basını, yangının binanın büyük bir kısmını kapladığını ve içeride ve binanın çatısında insanların mahsur kaldığını yazdı. Olay yerine 50'den fazla ambulans ekibi gönderilirken helikopterler yangını söndürmeye çalışıyor.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, "büyük bir trajedi yaşandığını" belirterek, saldırıda ölenler olduğunu doğruladı ve taziye dileklerini iletti. Sobyanin, Moskova'da tüm büyük ölçekli spor, kültür ve diğer kamu etkinliklerinin iptal edileceğini duyurdu.

Rusya İnsan Hakları Yetkilisi Tatyana Moskalkova ise olayı bir terör saldırısı olarak niteledi. ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart'ta Rusya'nın başkentinde aşırılıkçıların büyük bir saldırı planı yaptığını belirterek vatandaşlarını uyarmıştı.

Beyaz Saray, Moskova'daki saldırıyla ilgili olarak "görüntülerin korkunç" olduğuna dair bir açıklama yaptı ve saldırılara şu an için Ukrayna'nın karıştığına dair bir delil olmadığını ifade etti.

Crocus Belediye Binası Konser Salonu Patlama silahlı saldırı Ölü ve yaralı ABD Rusya İnsan Hakları Yetkilisi Tatyana Moskalkova Beyaz Saray Moskova Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin