ÇORUM'DA ATATÜRK'ÜN BÜSTÜNÜ ÇALDILAR

TAKİP ET

Çorum'da 11 yıl önce kapatılan Yatılı Bölge Okulu'nun içler acısı halini gözler önüne seren CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, okulda bulunan Atatürk büstünün de çalındığını ortaya çıkardı.

1995 yılında açılan ve 2013 yılında AKP iktidarı döneminde kapatılan Çorum'un Laçin ilçesi Narlı köyündeki Yatılı Bölge Okulu'na giden Tahtasız, okulun içler acısı durumunu kamuoyuyla paylaştı. Okulun terk edilmiş halini görüntüleyen Tahtasız, okulda bulunan Atatürk büstünün de çalındığını belirtti.

Tahtasız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kapatılan Yatılı Bölge Okulları’nın hepsi talan edilmiş, Atatürk büstüne kadar çalınmış ve kaderine terk edilmiş durumda. Okuldaki kalorifer petekleri ve demir aksamlar da çalınmış. Milletimizin verdiği vergilerden yapılan bu okullar kaderine terk edilmiş. Milli servet heba oluyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, iktidar yetkililerinin 2013 yılında kapatılan Yatılı Bölge Okulu'nun tadilat yapılarak Açık Cezaevi haline dönüştürüleceği açıklamasına rağmen, eğitim kurumunun cezaevine dönüştürülmesi düşüncesi tepki çektiği için vazgeçildiği belirtildi.

Çorum Atatürk Büstü Yatılı Bölge Okulları’ Laçin ilçesi Narlı köyü Yatılı Bölge Okulu CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız