ÇORUM'DA RAMAZAN DAVULCULARI İSYANDA

TAKİP ET

Çorum'da davulculuk yapan bir grup, Ramazan ayında sahur davulu çalma geleneğinin valilik izniyle kaldırıldığını iddia ederek karara tepki gösterdi.

"Çorum'da Ramazan Davulcuları Yasak Kararına İsyan Ediyor"

Saat Kulesi yanında toplanan davulcular, pandemi ve deprem nedeniyle geçen iki yıl boyunca sahur davulu çalamadıklarını ifade ederek, bu yıl çalmak istediklerini belirttiler.

Murat Işık adına konuşan davulcular, 81 vilayette Ramazan davulu çalındığını ancak Çorum'da bir türlü davul çalınamadığını öne sürdü. Geçen yıllarda pandemi ve depremi bahane ettiklerini dile getiren Işık, bu yıl ise "temelli kaldırdıklarını" iddia ettiklerini söyledi.

Işık, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Burada insanlar ekmek yiyor. Ekmeklerini kaldırmak çok kötü bir şey, yani emek hırsızlığıdır."

Davulcular, geleneklerini ve göreneklerini sürdürmek istediklerini vurgulayarak vali beyden seslerini duymasını istediklerini ifade etti.

Çorum'da 150 yıldır devam eden Ramazan davulu geleneğinin son üç yıldır devam ettirilemediğini belirten davulcular, bu geleneği sürdürmek için 48-49 kişi olarak para topladıklarını, ancak zorla para almadıklarını vurguladılar.

Davulcular, halkın davulu kaldırma talebinin olmadığını, bu geleneği devam ettirmek istediklerini söylediler.

davulcular pandemi deprem Yasak Ramazan Çorum Ramazan davulu