DEM'Lİ VEKİLİN EVİNE POLİS BASKINI

TAKİP ET

DEM Partili Milletvekili Çiçek Otlu'nun İstanbul'daki Evi Polis Baskınına Uğradı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu'nun ikamet ettiği ev, bugün sabah saatlerinde polis tarafından yapılan baskınla gündeme geldi.

Otlu, olaya sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, gözaltına alınan şüphelilerden birinin Otlu ile aynı evde yaşadığı ve evin "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçundan aranan bir kişi tarafından kullanıldığı" ifade edildi.

EGM açıklamasına göre, yapılan operasyon kapsamında 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan S.G'nin Otlu'nun ikamet ettiği adreste gözaltına alındığı, bu adreste aynı zamanda bir siyasi parti milletvekilinin de ikamet ettiği ve söz konusu ikametin aranan S.A. tarafından kullanıldığı belirtildi.

Evde yapılan aramada, örgüt üyeleri ile haberleşmeye dair dokümanlar, dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildiği ifade edildi.

Çiçek Otlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, evinin kapısının kırılarak arama yapıldığını belirterek hukuksuzluğu teşhir edeceğini ve dava açacağını ifade etti. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu Emniyet Genel Müdürlüğü S.G.